A-FAD

Associació d’Artistes

i Artesans del FAD

 

A-FAD, Associació d’Artistes i Artesans del FAD

A l’A-FAD reivindiquem l’art i l’artesania com a cruïlla, com a debat: artistes i artesans que junts s’interroguen i junts proposen. Ens atribuïm la responsabilitat d’increpar i dinamitzar la relació entre la mà i la ment. Des de l’A-FAD creiem que la matèria és substancial per entendre la nostra posició en el món com a dissenyadors, artistes, artesans i usuaris. Si l’any 1903 un grup d’artesans, arquitectes i artistes va fundar el FAD, setanta anys més tard un nucli d’artistes i artesans “va reivindicar” la seva especificitat dins d’un FAD que, des d’aleshores, fa una aposta pionera i valenta pel disseny i la indústria.

Avui a l’A-FAD continuem amb l’entusiasme la feina de suport a la comunitat artística i artesana des d’una perspectiva transversal en la qual l’art, l’artesania i la joieria contemporània comparteixen espai i diàleg.
El nostre deure també és atendre les noves artesanies que sorgeixen com a resposta a nous models de creació i dinamitzar el coneixement que neix a partir dels materials i les seves propietats.

Actualment l’A-FAD desenvolupa un seguit d’activitats anuals que fomenten la visibilitat de l’art, l’artesania i la joieria contemporània:

1- Tallers Oberts BCN (28 edicions): unes jornades de portes obertes on els tallers i espais de creació de Barcelona i l’Hospitalet de Llobregat obren les seves portes a la ciutadania que vol conèixer les seves obres.

2- Premis FAD d’art (12 edicions): són uns guardons que volen difondre noves expressions de l’art més contemporani fent espacial èmfasi en el reconeixement del concepte, la tècnica i el treball innovador dels materials per part d’artistes, artesans i artesanes. De totes les obres inscrites, el jurat fa una selecció d’obres que s’exposen a la mostra titulada “El millor disseny de l’any” que té lloc a la seu del FAD, l’edifici Disseny Hub Barcelona.

3- Premis de Joieria Contemporània Enjoia’t (26 edicions): aquests guardons premien les creacions contemporànies més destacades del sector de la joieria. Es converteixen, així, en un punt de trobada indispensable per a professionals i estudiants joiers d’arreu del món, emmarcat dins la Setmana de la Joieria de Barcelona. Les peces seleccionades formen part de l’exposició Enjoia’t que té lloc a la seu del FAD, l’edifici Disseny Hub Barcelona.

4- Crafts NOW (2 edicions): jornades d’artesania i innovació que posen sobre la taula la necessitat de reflexió per part del col·lectiu artesà. És vital establir un espai de diàleg per a debatre el concepte de la innovació en l’artesania des de diferents òptiques constructives per tractar els problemes globals amb solucions locals, compartir coneixement i fomentar l’evolució del conjunt de la pràctica artesana.

Informació de contacte

Direccio Plaça de les Glòries Catalanes, 37-38, Barcelona

Telefon Telèfon: 93 25 66 777

email Correu electrònic: info@a-fad.org

instagram INSTAGRAM: @afad_associacio

facebook FACEBOOK: @AFADASSOCIACIO