Ceràmica
de la Bisbal

 

 

Ceràmica de la Bisbal

La Bisbal d’Empordà és la capital de la ceràmica. La ciutat és i ha estat una vila amb una llarga tradició ceramista, esdevenint l’activitat principal de la població des del segle XVIII.

Tant és així, aquesta especialització s’ha denotat en l’ofici de molts bisbalencs i bisbalenques, els quals han dipositat el seu treball en l’aspecte més artesanal, artístic i creatiu d’aquesta, i han convertit el municipi en capital de la ceràmica.

 

 

Pel que fa al seu origen, la tradició ceramista d’aquest municipi data de l’any 1502 i s’explica per la gran qualitat de les argiles presents a la zona. Aquesta tradició s’ha mantingut al llarg dels segles i ha permès convertir la Bisbal en un centre ceràmic de referència internacional.

Pel que fa als seus productes, actualment, aquests es troben reconeguts a partir de la marca “Ceràmica de la Bisbal”, un distintiu d’origen i qualitat que individualitza, personalitza i distingeix els productes fets a la Bisbal. L’Ajuntament de la Bisbal va obtenir el 2 de juny de 2010 el títol oficial de concessió de la marca comunitària “Ceràmica de la Bisbal”, que queda protegida a tots els països membres de la Unió Europea per l’Agència Oficial de la Propietat Industrial (núm. 8.723.504).

Actualment, hi ha 21 ceramistes que formen part de la marca Ceràmica de la Bisbal, oferint un ampli ventall de productes que passen per la ceràmica utilitària, l’artística, o bé ceràmica més centrada en la decoració o fins i tot productes destinats al sector de la construcció o al de la jardineria.

Informació de contacte

Direccio Carrer de l’Aigüeta, 1717100 La Bisbal d’Empordà

Telefon Telèfon: 972 64 55 00

email Correu electrònic: turisme@labisbal.cat

instagram INSTAGRAM: @visitlabisbal

facebook FACEBOOK: @visitlabisbal