Sandra Quilez

(Nquart Leather)

 

 

Sandra Quilez (Nquart Leather)

La pell element inspirador…

Sóc Mestra Artesana i la meva vida gira al voltant de la pell i principalment del cuir, m’inspira. Es pot tocar, olorar i gaudir d’ell com si fos un bon vi. Perquè el cuir evoca plenitud, emociona, transmet vida, conté vivències, embelleix i madura.

Per mi és molt més que una matèria primera, és l’eix sobre el qual gira el meu univers.

La pell és un joc, és un element inspirador, porto molts anys treballant-la i innovant amb ella i aquesta passió ve de família.

 

Perquè el cuir té colors, desprèn perfums, presenta diferents acabats, pot estar adobat, tintat, tallat, assemblat, cosit, patinat, decorat…i fins i tot les marques de cada animal (venes, cesàries, ferides) tenen cabuda.
També les eines, amb el seu nom precís: punxó, alena, mitja lluna, pinça de cosir o pony, brunyidor…I els gestos: els del tallat, els del cosit, i l’acabat. Però res de tot això té sentit sense nosaltres “els artesans”.
Estic enamorada de les pells i de l’ofici, de fet crec que per les meves venes no corre sang, mes aviat tanins.

Des de fa 25 anys que em dedico a l’ofici sobre tot feia fires.
He anat a centenars de fires: del paper, de l’oli, de la verema, de la poma, del brunyol, del roser, del bolet, de les herbes remeieres, d’oficis, la candelera, dels tres tombs, de bandolers, festivals de la infància, temps de flors, Sant Narcís, Nadal, de torró, Sant Jordi, del bosc i de la terra, cau de bruixes, del solstici d’estiu, estades a la natura, del compte infantil, i moltíssimes més ….

He ensenyat a:
L’Escola Massana, l’Escola Gaspar Camps Igualada, l’Escola d’art de Vic, …a Centres Cívics

He fet exposicions Individuals, col·lectives i d’alumnes.
He fet col·laboracions amb: Parelles artístiques, Dissenyadors, Restauradors, Casals de joves, Casals d’avis, Generalitat de Catalunya, Artesans, Dones amb perill d’exclusió social i Escoles.

Productes:
Sóc una persona inquieta que necessito crear i dissenyar productes.
El cuir és un material molt versàtil i mal·leable, em permet anar a molts extrems, des de un cuir bullit, fins un expandit.
Provo tècniques i m’invento de noves per a poder treure profit de les característiques del cuir.

He fet i faig productes per:
Museus, Oficines de turisme , Empremtes de Catalunya, Barcelona turisme, Palau Güell, Restauració, ANC, AMI, Agencies de publicitat, Colomer 1792, Lactium, Comercial Pallarés, Arquitectes Interioristes i Culinary Institute of Barcelona.

Restauració i Conservació:
A més sóc restauradora i conservadora, vaig estudiar a Buenos Aires “Restauració de bens patrimonials”, amb especialitat en cuir i pergamins.
Des de l’any 2014 al Palau Güell sóc la restauradora del Palau Güell de Barcelona.

El Taller:
Al carrer de la Riera, li dic “Campament Base”, és un espai de trobada, és on puc expressar aquest amor que sento per la pell, on la meva família està present en el record.
Carrer de la Riera 7è Punt d’interès Artesanal
Per mi és molt importat haver aconseguit aquesta distinció.

Informació de contacte

Direccio Carrer de la Riera, 11 bxs dreta 08500 Vic, Barcelona

Telefon Telèfon: 652 614 852

email Correu electrònic: info@nquart.com

instagram INSTAGRAM: @nquart_leather

Enllaç Oficina de Turisme d'Osona