Sylvie Potier

 

 

SYLVIE POTIER

Sylvie Potier neix el 1962. Deixa l’escola superior de Belles Arts de Tolosa de Llenguadoc el 1985 per dedicar-se immediatament al teatre. Treballa entre bastidors creant el vestuari i la decoració per a diferents companyies de dansa i d’espectacles en viu.
Uns anys més tard, la seva trajectòria pren una altra direcció com a decoradora de botigues de luxe. Les marques més reputades sol·liciten els seus serveis: Hermès, Guerlain, Guy Laroche, etc. És arran d’aquestes feines de decoració per encàrrec que descobreix el mosaic.

D’aquesta manera és com torna als orígens del seu art i es lliura a la reproducció de mosaics antics. A través de la reproducció d’obres antigues de fa milers d’anys, es forma en el tall i la col·locació de tessel·les, submergint-se en l’antiguitat i la mitologia, que esdevindran una gran font d’inspiració permanent.

Gràcies a la seva notorietat creixent i al seu domini de les tècniques musicals, Sylvie Potier lliura obres arreu de França. Després de 20 anys d’experiència en el camp del mosaic, des de 2002 transmet el seu saber fer a través de nombroses formacions professionals. A banda de transmetre un coneixement, s’esforça per fer realitat el somni dels seus clients amb peces úniques.

En paral·lel a la creació per als seus clients, Sylvie Potier desenvolupa la seva pròpia recerca i continua llaurant-se el seu camí. Aquests períodes d’intensa creació personal donen lloc a nombroses exposicions arreu de França.
Després d’obtenir el títol de Maître Artisan en Métiers d’Art (Mestre artesà en oficis d’art), apareix a la llista de referència de l’institut INMA i presenta les seves obres al programa Route des Métiers d’Art Occitanie. Queda finalista al concurs MOF 2015 en la modalitat de mosaic d’art.

Com a artesana de patrimoni, restaura el terra de nombroses residències a França: Palais Niel a Tolosa de Llenguadoc, Jardin d’Hiver a les Ardenes, Château de Valmirande a Mont-rejau, etc.
Actualment la seva feina de creació se centra en treballar en joies murals inspirades en la Xina antiga a través del format disc Bi. Per a la fabricació d’aquestes obres, que simbolitzen l’univers celeste, incorpora també materials de recuperació, que transforma en terra cuita per modelar-los.

Informació de contacte

Direccio Le Village 31220 Plagne

Telefon Telèfon: +33 07 70 63 21 11

email Correu electrònic: sylviepotiermosaique@free.fr

facebook FACEBOOK: @Sylviepotiermosaique

linkedin LINKEDIN: Sylvie Potier